Thursday, March 4, 2010

Kisah di sebalik penurunan yang tak seberapa itu...

Salam kengkawan...1st of all tahniah buat Cik Yati yang berjaya menurunkan 16kg untuk KDMB bulan Februari. Anda memang sangat hebat! Sila tinggalkan komen kalo baca blog ini kerana aku nak tau tips2 kamu selain minum JM5 hehehe...giler kagum ok! :)

Ok..ok...sekarang mari aku cerita kisah benar disebalik penurunan berat badan aku untuk bulan Februari...Kalo korang nak tau, berat yang aku timbang semasa final weight KDMB sebanyak 80.1kg pada 27/2 bukanlah semata2 hasil diet aku yang kunun2 diet nih hehehe...

Sebenarnye, dari malam hari Rabu lepas aku sakit perut, pening2 dan muntah2..senang kata "cherry berry" hehehe....so Khamis tu dapat MC, Jumaat cuti maulidur rasulkan..Sabtu aku keje jap sebab ada program opis..sampai lah hari Isnin aku masih tak baik2...badan pon naik lembik dah huhuhu

Gambar selingan : Orang kata kalau cirit birit minum 100 plus ngan minum teh o pekat2...tapi tak jalan daaa....

Gambar selingan lagi : Boleh pulak sakit2 tu aku ngengada nak ais krim..masa ni perut aku sudah ok tu yang teringin nak makan...sekali suami aku belikan eskem Baskin Robbins daaa...mana boleh tolak kan...kan...hehehehe

So back to the story, Isnin pagi tu aku gi cek kat hospital terus sebab sudah dekat 5 hari masih tak baik2...so bila dah cek2...Dr terus suruh masuk wad sebab aku sudah lemah, banyak kurang air katanya dan takut ada problem lain ke...

Maka aku pon masuklah wad untuk 2 hari, 1 malam je...adalah 3 drip air tu masuk ke badan ku ini...

Ni makanan hospital untuk dinner 1st day tu...aku rasa macam lagi sakit perut je kalo makan hehehe...memang selera makan pon hilang lah...makan sket je , sakit perut lagi...

Alhamdulillah, now aku dah kembali bertugas dan rasa pon da sihat....So aku rasa berat aku turun sampai 80 tu mungkin juga sebab aku kekurangan air dan bukanlah semata2 lemak ku terbakar ke haper hehehe....Sejak semalam dah sihat ni, selera makan aku pon dah ok...malah terlebih ok rasa macam nak makan macam2 plak...huhuhu....dan dengan sukacita juga dimaklumkan berat aku sudah naik 1 kg balik hehehehe :P

11 comments:

Faizah_Haris said...

adoiiii ciannnyer smp masuk wad....take k yerrr.... bg sihat betul2 baru start diet blk tauuu

yangyuyu said...

amboi sedapnya spital bg makanan..spital mana ni


makan yg berkhasiat utk bdn lebih sihat ok:)

Ida chubby said...

Faizah - ntah la salah makan apa..sejak kuar wad asyik lapar jee..tu yg naik balik tu hehehe..minggu depan la start balik..leh gitu??hihihi :p

yangyuyu - kat KPJ Kajang kak..nampak je macam menyelerakan tapi kita x leh makan sebab x de selera...cuba kalo sihat..mau licin sumer tuu hahaha :P

CikLilyPutih said...

kpj kajang. ciannya.. kalau tau boleh gie melawat

harun said...

mak aii.. spital mkn camtu punya sedap.. aduyai

Mia-Ina said...

ciannya...semoga bertambah sihat kini ye..

ms.n said...

jgn x tau..kt KPJ kajang, boleh order menu lagi..menu dh la dasat..klu masuk spital, harus rosak diet..

noradzlina.kamdani said...

wow best nyer de fries gitu

Ida chubby said...

terima kasih kengkawan sumer...sekarang saya dah sihat..Tapi now risau plak selera makan saya tetiber macam meluap2 plak sejak dah baik huhuhu...aduyaiiii berat dah naik balik nih!!!

Ida chubby said...
This comment has been removed by the author.
日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片