Wednesday, June 2, 2010

Update bulan Mei

Salam diet untuk kengkawan sumer ;)

Untuk bulan Mei berat adalah sebanyak 81.5 kg...tp selepas hadiri kenduri kahwin dan telah makan nasi beriyani last week of mei, makanye pada 1 jun berat saya dah jadi 82 kg...hehehe...so kira 82 kg la ye...

Dan dengan ini juga dimaklumkan saya dah tak join memana contest huhuhu...dan bermula bulan ini juga, saya ada membuat sedikit perubahan dengan diet saya...apakah perubahan itu??oh x payah la saya bgtau kat sini dulu sbb saya selalu hot2 chicken shit kannn hehehe...kalo ada perubahan dan citer best saya bgtau la...kalo x ada saya diam2 je la hahaha :p

ok selamat berdiet sumer ;)


p/s: gambar timbang bulan mei x ada..malas nak amek sbb turun 2kg naik balik 1kg hujung bulan huahuahua :p

11 comments:

cik xxx said...

Nape taknak share

eynda said...

Gud luck dgn apa saje perubahan diet tu...akak pun malas nak citer bab diet sebab selalunyer tak menjadi...ada je halangan...so biar diam2 dulu kalau berjaya baru nak citer kekekek...

Ida chubby said...

cik : hahaha mcm kak eynda katala..dok citer2 tp x jadi je..nnt kita update hujung bulan tgk camana..kita pon nak kurus cam cikkk jugakkk huhuhu :)

Kak Eynda : tq kak..tu la pasal kang x citer rasa mcm x berupdate lak blog ni huhuhu ;P

Diana MDP said...

Hi Ida, tq fr being 1st follower in my blog, appreciate it, love to read ur blog too,:) good journal so far. tak pe slow2 kita lose weight,as long as we keep doing it, small changes will leads to HUGE changes! happy dieting!

Ida chubby said...

Diana thanx sbb follow this blog too :)

"Small changes will leads to HUGE changes!"

I likeeee...Happy Dieting to all of us ;)

Diana MDP said...

Yeah we can do it! caiyok2x

Heidiklumwannabe said...

akak, ada tips nak kempis perut tak? saya pon tgh diet ni, nak kempis perut la :(

Ida chubby said...

aduh dik..tegelak akk baca komen..ko tanya pada orang yang salah..perut akak lagi besar hahaha! cuba tgk list2 blog tu..ada yg dah berjaya kurus, leh tanya diaorang..good luck ;)

::@.L.I.N:: said...

selamat berdiet untuk ida...
kalau dah ada cerita yg best..jgn luper share pada kami okey

Three Musketeers said...

Assalamualaikum,

Saya just nak share saya nyer experience. Saya seorang ibu berumur 27 tahun gak, and pernah mengalami perubahan mendadak dalam kenaikan berat badan after bersalin. Saya ader try berdiet, tapi tak berkesan, sebab maybe saya nie kuat makan. LLast-last saya try guner pemakaian korset. Kalau nak bacer pengalaman saya, boleh click kat blog saya. Maner tau, bleh membantu...:)

Saya amat memahami kalau perempuan nak kurus nie...:)

sue said...

Huhuhu..mmg ssh betul kan nak turun berat..sekilo dua kilo pun ssh..Tapi kalau nak naik..mak aiii..mencanak2..senang betul...