Wednesday, May 26, 2010

Tahniah Kak Zel LWC! :)

Salam kengkawan

Melihat entry dari Kak Zel yang ini tetiber aku rasa sayu plak...bukan sayu sedih tau..tapi tumpang gembira...Tahniah Kak Zel kerana pregnant..Semoga akak dan baby sihat..sedih plak bila Kak Zel kata 3 doktor bgtau dia x leh pregnant da..tapi itulah, semuanya ketentuan Tuhan... (kalo dia membaca la hehehe)

Aku rasa sesaper yg dah kahwin tapi lom ada rezeki dapat anak mesti ada sket rasa kesayuan bila tau kengkawan kita yang lain dah berjaya pregnant...bukan sedih yee..cuma rasa macam haihh bila pulak la turn aku hehehe...ke aku je yang poyo2 rasa gitu? huhuhu

tahun ni lagilah...kenduri kawin banyak betul..ni nak dekat cuti sekolah lagi banyak jemputan kawen kengkawan...dah tu banyak juga antara mereka yang cepat je dapat anak...rezeki masing2kan...tumpang gembira melihat kengkawan kita bahagia..

Buat masa skarang aku ada juga check up kat hospital...makanlah ubat2 yang untuk hormon tu...mungkin tu sebab berat badan aku susah nak turun dan pernah naik dengan jayanye...haihhh susah nak citer la...orang2 yang senasib je paham kot huhuhu

Setiap kali doktor cek mesti nasihat kerapkan bersama dan dapatkan ideal weight...bila aku kata makan ubat ni lagi buat saya lapar doktor..tak tertahan asyik pening2 je..doktor kata, kenalah kuat lawan...kena jaga makan dan kena senam..kerap bersama dan berdoa selalu sbb peluang ada...itu je la yg selalu dibebelkan pada aku...

Aku pon geram je dalam sebulan berat aku leh turun dalam 2 kg je secara puratanya...bulan ni pon sama dok kat 81-82kg je..kiranya dari aku start dalam tahun lepas 89kg..sampai sekarang baru 82kg je..orang lain sebulan leh turun dekat 10kg!!

InsyaAllah aku teruskan jugalah niat aku nak turunkan berat ni...adakah aku kena amek sebarang produk sbb lemak aku tepu sangat? hehehe...Korang2 doakanlah aku ye...harap2 adalah rezeki aku nak menimang cahaya mata sendiri...oh agak sedih disitu huhuhu :P

4 comments:

I want to lose weight said...

TQVM :)

Tapikan selain berusaha bersama sebanyak mungkin tu..

Akak ada ambik JM5..

Dulu Beatty pun ambik gak.. baru makan sekejap dah peknen balik..

Akak pun teruja ler..
Beli 6 kotak terus..
Baru abih 4 kotak je nih..
Dah dpt rezeki..

Tak tahu laa pasal JM5 ke tidak..

Ida chubby said...

saya ada terbaca jm5 ni bantu kesuburan jgk..papepon dah mmg rezeki dr Allah jgk kan..Saya akan berusaha lebih gigih hahaha...TQ kak Zel :P

syida said...

slm ida...dulu masa syida kahwin,lmbt jgk dapat anak (after 4 yrs). Masalah idah hormon tak betul sikit...

Period kadang2 sebulan 2,3 X, last sekali idah cuba makan ubat sendayu tinggi (D'Folia)..after 2 btls, Allah bagi rezeki...

Idah ada kenal few people yg makan ubat nie, preggy jugak...

Idah bukan promote ni, just sharing...

Semasa idah mkn ubat nie, period dtg dgn banyak, ketul2 (coz selalu dtg sikit2).. Functionnya cuci rahim, mungkin sebab itu period ketul2..

Sekali lagi ...bukan nak promote sebab idah bukan ada kaitan dgn Sendayu Tinggi nie...

semoga berjaya

Ida chubby said...

mekasih Shida..nnt saya survey2 produk tu ok ;)