Sunday, October 17, 2010

yes...positive ;)

Alhamdulillah....setelah 4 tahun lebih menanti berita baik ini akhirnya saya telah disahkan hamil ..

Syukur sangat2...memang tak sangka sangat2...terima kasih ya Allah...

Maaf agak lewat saya cerita untuk kongsikan berita gembira ini...sebab masa awal2 tau saya masih tak percaya dan ragu2 nak beritahu orang...sehinggalah hari Jumaat lepas saya jumpa Dr sekali lagi untuk pemeriksaan dan usia kandungan saya dah masuk 2 bulan...Alhamdulillah...

Nampaknye mungkin sedikit usaha saya dalam turunkan berat ni agak membantu rasanya...tapi apa pun berbalik kepada soal rezeki dan ketentuan dariNya...

So nampaknya boleh guna tema kak zel..no more lose weight journey hehehe...tapi saya masih risau dan berharap berat badan saya tidak naik melampau2 sehingga ke 100 kg semasa hamil ni...apa pon harap saya diberi kesihatan yang baik dan anak dalam kandungan ini juga sihat...kita sentiasa mengharapkan yang terbaik tapi semua hanya Dia yang tahukan...

Jadi buat masa terdekat ini tak adalah nak diet2 sangat...tapi saya control juga mana yang boleh...harap kengkawan yang dah ada pengalaman mengandung, terutamanya yang hamil dalam kategori obes macam saya ni dapat bagi tips dan petua pape yang sesuai ok hehehe

Kawan2 sumer doakanlah saya dan kandungan ini semoga selamat semuanya ye :)



p/s : rasa macam nak buat blog khas untuk baby plak...tapi tunggulah :P

11 comments:

noradzlina.kamdani said...

tahniah...alhamdulillah penantian yg xsia2
jaga diri n kandungan baik2..mkn le mknn yg berkhasiat n dengo ckp doc ye...

Ida chubby said...

terima kasih...sngt teharu iskh iskh :)

sue said...

Tahniah!..tahniah!..akhirnya. berakhirlah sebuah penantian. Take care ya...

Mia-Ina said...

syukur pd allah...jaga diri bebaik ye ida

I want to lose weight said...

TAHNIAH !!!

Tapi jaga makan tau..
Kalau dah obese.. selalunya berat yg doktor kasi naik sepanjang pregnant dalam 3-4 kilo sahaja..

Banyakkan minum susu elakkan tulang sakit..

yannalayola said...

tahniah awak.... bila pulak rezeki saya nih.... dah dekat 5 tahun menanti...

Ms AiReEn MoHd said...

amin tahniah awak...kite pun baru gak mcm awak...kite sesame share pengalaman sini..psst kite da ade blog baby..tapi tak revealla..malu plak...hehehehe tunggu la besor sikit...da pg scan ker?

Ida chubby said...

sue & Mia - tq...tq so much:)


Kak Zel - thank youuu...risau jgk ni asyik nak makan je...huhuhu..now da start minum anmum materna


yanna - tq..sabar ye..saya faham sngt perasaan awak,..mesti ada rezeki awak jgk 1 hari nnt..insyaAllah


Ms Aireen - tq n congrats jgk pada awak..saya ada scan masa check nak confirmkan ngan dr ari tu..wahh nnt leh la bgtau add blod baby yer :)

Ummi Ammar said...

Tahniah!! saya tompang hepi. tapi tak buleh lah nak diet skg.. huhuhuhuh...

qaseh johanna said...

tahniah..saye br je jumpe blog awak ni..
saye pon ktgori obes gak..pnah mscrrge 3bln..sedey..
saye nak kurgkan brat sbb nak bby gak..doc ade psan..klu obes..ssh nak preknen..T___T

Qaseeh Qistina said...

Wah, tahniah Ida. Akhirnya terpacai jugak doa2 selama ni kan.
Nnt doakan saya pulak. dah 3 tahun kwen tp blom ade rezki lagi.