Thursday, January 5, 2012

Saya dah KURUS!!! Sila percaya okay!

Assalamualaikummmm...hello...helloooooo.....

Lamanyeeeeee tak menulis kat belog niiii...masih ada yang membaca kah kalau saya buat entry baru ni? hehehe...Selamat tahun Baru 2012 jugak ye!

Apa khabar rakan2 seperjuangan sekalian?? korang dah kurus ke?? hahaha ni statement memang mintak kena lempang lah kan hihihi...

Alhamdulillah...baby saya sihat dah 7 bulan lebih dah pon...Ibu dia laaaagiiiii sihat hehehe....Tok sah percaya la tajuk tu...saje je buat gempak hahaha...mana ada kurusnyeee....macam tak kan pon ye hahaha...

Update sket berat...masa ngandung hari tu last berat adalah 94kg...lepas dah bersalin, pantang bagai turun ke 77kg! Wuuhuuuu tak pernah2 nampak angka 7 kat depan setelah sekian lama...masuk opis balik semua tegur nampak kecut sket...

Dah tuuuu...tak jaga makan...eksesais pon tak buat dah...makanye sekarang 84kg! padan muka di situ hehehe....

So masuk 2012 kunun2 nak mula la diet2 balik niii...baca plak blog Kak Zel pon nak start diet tapi nak geng yang 90kg ke atas aje....ala Kak Zel 80kg ke atas ok la kot....ni geng2 obes jugak hehehe...

So tengah kumpul semangat dan kekuatan nak mula nih! Nak mula yang payah ni...So sila bagi kata2 semangat pada saya! hehehe



4 comments:

ibh said...

Selamat tahun baru. Meh kita sama2 sambung diet lg tuk tahun 2012 ni ya. . . Good luck. .(^_^)

geraugebang said...

caiyoook, caiyoook

Ida chubby said...

thank you..thank you..perasan berat naik 84kg..rupanye dah 86kg!! aiyooo

mama4A's said...

ida.. sama la.. org masa sblm bersalin aritu berat 94. naik keje berat 79.. pastu tk ingat diri naik smpi 84. huaaaaaaaaaa... la nie br sibuk nk mendietkan diri balik..

chaiyok!!