Friday, February 3, 2012

Projek kuruskan badan huhuhu

Setelah lama menyepi, kini saya kembali untuk meneruskan projek menguruskan badan hehehe...againnn..

OK la start awal tahun 2012 bulan Januari tu saya join group Kumpulan Manusia Mahu kurus (KMMK) dekat FB...comel kan nama group tu? hehehe...

dan saya join contest Diet 30 kg (D30KG) anjuran Kak Zel...contest ni selama setahun dan target peserta adalah untuk turun 30kg! itu sebab semua yang join hanya 80kg ke atas sahaja...saya bermula dengan berat 86 kg! yeayyy tepuk...tepuk tangan tuuu huhuhu...

Alang2 dah join D30KG, saya join jugak contest Mencapai Berat Badan Ideal (MBBI)anjuran Mummy Batrisyia, geng2 KMMK jugak...contest ni start Feb 2012 dan berakhir pada 11 April 2012...so join jugak la nak tengok sampai April ni berapa saya leh turunkan berat ni...


Itu diaaa...berat terkini 85 kg! sila tepuk tangan lagi hehehe....Harapan tak tinggi pon...target nak pecahkan angka 8 ni dulu...

Salam perkenalan buat geng2 KMMK jika ada yang membaca blog ini...geng2 D30kg dan MBBI sudi2lah tinggalkan komen dan link blog anda untuk saya followww :)

Good Luck pada semua...Semoga tercapai impian untuk hidup lebih aktif dan sihat :)

8 comments:

si tuan putri kiUt said...

good luck.... eh berat kita lebih kurang je laa hehehe

Ida chubby said...

huhuhu...selamat berdiet..angka 8 ni memang sayang sungguh kat kita dari duluuuu :)

moh...dayet (Hafizah Mohammed) said...

salam...

kita pun pernah ada angka itu...
lama2 dia hilang dan makin seronok dgn angka 6...entah bila pulak nak dpt angka 5,,,???
selamat berjuang..

Ida chubby said...

wahhh bestnye...tahniah...bukan senang tu...

kita ni ntah bila la nak merasa berat angka 6 tu...7 pon tak nampak lagi hahaha..

mama4A's said...

bestnya sume masuk contest.. siannya mama tertinggal kapal.. nak join gak... huhu..
neway all d best ida..

Nazrin Tono said...

saya pun nak start dah turunkan berat badan , cuba try tgk blog saya ni http://encikloneranger.blogspot.com/
.. misi 14 . misi nak turunkan berat sblm 2014 ni :D

kedaivitaminfatimah said...

Perkongsian yang sangat menarik. (^_^)

Junaida Watie said...

As salam..
Saya cadangkan sis amik suplemen kuruskan badan, biar turun secara sihat taw xdelah memudaratkan kesihatan nanti, good luck:)