Tuesday, January 26, 2010

Haruskah aku....

Tajuk tak bley blah punyer...macam kisah novel pon ada hehehe...Malam tadi, aku borak2 ngan suami aku...ada sedikit luahan pasal diet aku ni...aku bagitaulah dia 99htn tu tinggal dalam 2 minggu je...dan aku sekarang macam ada sket masalah...sebab aku sekarang pon tengah ada makan ubat doktor..sedikit sebanyak menggangu la proses diet aku nih...kesan dia asyik lapar je...tu yang aku bengang tu...Suami aku pon dah bagi warning, kalo tak larat jangan teruskan..nanti sakit lain lak...Tapiiii..aku kena..aku kenaaaa jugakkk ok!

Pastu ada kakak kat opis aku nih amik jm5...tak sampai sebulan dia dapat turun 5kg huhuhu semalam dah pakai kebaya okayyyy hehehe...aku tumpang gembira melihat kejayaan dia...Aku tetiba ada rasa down pon ada...aku diet tak ada amek pape baru turun berapa je dalam 2 bulan nih...So aku macam muhasabah diri ni...jangan nak samakan ngan orang lain..

So aku pikir2 apa plan aku lepas 99htn? Memanglah diet tu diteruskan...tapi kalo ada kengkawan nih...semangat tu lain tau..sebab kau ada misi yang sama...so bila baca blog, amek tau perkembangan sesama sendiri buat kau rasa ada semangat jugak... Baru2 ni Mr.Bam ada tinggal komen kat blog aku ajak join Kelab Diet Mr.Bam....so setelah aku pertimbangkan...aku rasa aku cuba je la join...tak rugi pape pon kalo aku join kan...hehehehe...so kalo penyertaan aku diterima..maka aku akan join kelab diet tu...at least aku ada jugaklah kesedaran untuk teruskan diet aku nih :)