Friday, November 27, 2009

Day 27 ~ 99htn...Kisah 1st day raya aidiladha

Assalamualaikum dan Salam Aidiladha buat kengkawan sumer...Ini update untuk hari nih 27/11/2009...untuk entry kali ni agak panjang ye nak citer...maklumlah citer raya kan hehehe...

Tapi sebelum tu...aku pon tak tau adakah aku dikira Kantoi makan nasi atau tidak...sebab memang tak de makan nasi..tapi ada makan lemang dan ketupat palas....hari ini pengambilan makanan agak sukar dikawal sket...hehehe..paham2 je lah yer... :)


Breakfast : ketupat palas 2+ rendang ayam+ kuah kacang + teh O

Lunch : Dadih + sesudu amek sket kuah lemak ayam dan sikit isi ayam (kacau Mr.Hubby nyer sket)

Petang : Pergi umah Nenek pulak...aku makan seketul lemang dan rendang ayam + kuah kacang sket...Sila percaya lemang ni warna pink..dan rasanya tak ada dijual dimana2 dalam dunia lemang ada colour hehehe...pastu dalam kol 7pm kot..ada makan buah anggur dan mangga sket...


Dinner
: Sayur kuah lodeh + daging masak kicap (kakak ipar kita masak..cedappp)+ isi ayam sket dari ayam masak lemak (nasi tu Mr.Hubby yang makan..lauk pon share2)+ air oren

Sup daging...ni aku masak hehehe... ( aku tak suka sangat makan daging )...oh ada makan pisang goreng sekeping dan air nescafe secawan jugak huhuhu....

Haaa itulah yang aku dah makan hari nih...maklumlah rayakan...kalo x control lagi macam2 dah makan...Kalo nak dikira nasi betul2...dinner baru kami masak nasi dan lauk dari daging korban...walaupon mertua aku x der sebab tgh tunaikan haji, kami adik beradik tetap berkumpul...adik beradik campur ipar duai semua jer dah 11 orang termasuk aku dan anak buah sorang...dinner tadi ada family Ayah dan Mak Teh kami skali...so ramai la makan tadi...

Oleh sebab dah ramai2 makan...aku amek sepinggan isi nasi dan lauk2...pastu satu mangkuk amek sup daging sket...aku ratah lauk sket2 dan makan sup tu...nasi tu suami aku makan, lauk pon share2 jer...orang x perasan pon huhuhu...

Yang bestnyekan...family belah suami aku ni mostly big size..so aku satu geng la jugak huhuhu...tadi kami tengok sama2 kat astro citer The biggest loser..so masing2 tanyalah berapa berat..pastu ada lak kuar idea nak wat ala2 TBL among kami adik beradik je...tapi ntah la gurau2 jer kot..aku pon tak citer aku dah start diet sket2...suami aku pon aku dah pesan, tak payah citer2 orang..aku segan..sebab nanti macam beriya sangat pulak kalo citer2...biarlah orang perasan sendiri kalo betul2 usaha aku ni menunjukkan hasil...hehehehe..agak poyo disitu :P

So tengoklah apa pulak update untuk esok...esok kena gi umah nenek lagi...ada korban kat umah nenek pulak...pastu ada kenduri skali kot..huhuhu....ok kengkawan sumer....byeee :)

3 comments:

Mia-Ina said...

betul tu ida..enterprem tau pic apabila ada penurunan nanti..pasti hubby ida & semua org di cc bangga...chaiyok,ida

teruskan usaha.....

noradzlina.kamdani said...

hmm...kite pun mkn bnyk...tp cnfm no nasi...

Ida chubby said...

mia - kita rasa mau makan tahun la kalo betul2 nak ideal weight..dengan 99htn rasa sket je kot turun dala 3 bulan ni hehehe...x per..insyaAllah usaha akan diteruskan..tq mia :)


noradzlina - ni pon kira pada kita dah sket la jgk kita makan..kalo x control lagi banyak ooo huhuhu :P