Tuesday, December 15, 2009

Day 45 ~ 99htn

Assalamualaikum kengkawan sumer....ok ini update untuk hari ni 15/12/2009....Hari ini seperti yang aku dah bagitau, opis aku wat acara makan2 tahunan...kira sambutan besday sumer orang jugak la...sumer sambutan disekalikan jer...ada juga sesi tukar2 hadiah :)

Dan menu kami pada hari ini adalah :- (banyak x hengat)

Breakfast : Soto...mihun, nasi impit, dan lauk2 soto + teh tarik
Lunch : Spaghetti dan Nasi Ayam + Air Punch
Snek : Egg Tart & 2 jenis kek
Minum Petang : Roti Jala + Nescafe + Teh

Haaaa...itulah menu kami sepanjang di opis ni...keje kami hari ni...makan, keje, makan, keje, makan balik...balik keje huhuhu...memang sumer kekenyangan sebab makan macam2 hari nih...Dan aku plak tidak kantoi nasi...TAPIII...adalah makan banyak dari biasa ok...memang tak rupa orang diet dah hehehe...


Sebelum makan, sempat aku snap gambar pinggan aku senyap2....so inilah yang dah selamat dalam perut aku untuk hari nih...Aku x minum air manis kecuali masa breakfast tu...lunch yg nasi ayam tu..aku ratah ayam dan sayur je....Sila percaya kalo aku x control, aku boleh makan lebih banyak ok! bila da balik umah baru rasa x selesa sebab dah lama x makan banyakkan...huhuhu

Dan tadi juga masa bebudak ni makan kek...aku tengah kat tempat aku...pastu bila aku gi kat tempat makan ada kawan aku tegur x makan kek ke? Diet ke???Aku jawab balik...a'ah aku diet...aku diet makan nasi ayam, spaghetti (sambil aku gelak2 jer) hehehe...Bebudak opis aku nih suka carut dan cakap straight jer....x de maknanya aku nak terasa hati...diaorang sumer baik2...tapi tu la...kalo dah makan ramai2...segan lak bila tetiba aku control makan...ni pon nasib ada yg x perasan aku x makan nasi ayam tu :P

Aku rasa berat aku kompom naik lah....dah lah minggu ni nanti 3 hari kami gi melaka lak....next week balik kampung 3 hari lak....alahaiiiii...huhuhu :P

4 comments:

Mar said...

kek itu nmpak sgt menarik nyam2 hehehe

mama3A's said...

all d best bila balik kg nanti... hehe.. kuatkan semangat k..
akak la nie dh tak isau sgt nak g umah mak mentua coz dia dh tau yang akak tak makan nasi. siap kata dh nampak susut sikit... hehe.. ye ker susut???

Mia-Ina said...

all d best juga utk adik ida ble balik kampung nanti ye...tu la yg susah...ble balik kg & jumpa kwn2..kdg2 depa tersenyum mcm nk gelakkan kte sbb kte diet..hehe...Tp, klu kte berjaya, diaorg juga memuji ...siap tanya tips kte kurus...so, berbaloi la dik wp diaorg kata kat kte mcm2..

Ida chubby said...

Mar - yup..sangat menarik hehehe

Mama - tq...segan pulak kalo kita bgtau kita x makan nasi...family in law kita ramai...nanti pas 99htn amek nasi balik kot cuma control je..hehehe

Mia - Tq Mia...ida harap pon mcm tu...biarlah orang perli2..ida pon x nak citer2 sangat..takut x jadi..maklumlah semangat ni kekadang hot2 chicken shit jer hehehe :P