Thursday, December 17, 2009

Day 47 ~ 99htn

Assalamualaikum kengkawan....ok ni update untuk hari nih 17/12/2009
Breakfast : 1 sandwich tuna + 1 karipap sardin + 1 vade
Lunch : 1 sandwich tuna
Minum Petang : 1 epal + 1 pek Oat Krunch

Dinner : Sup sayur with wantan 2 ketul

Yer...menu aku hari ni berjalan lancar seperti biasa...selalunya dinner before kol 6.30pm aku dah makan...Dan setelah 47 hari menjoinkan diri dalam 99htn akhirnya tadi aku sudah makan 5 sudu nasi goreng hehehe...gambar x ada sebab hp dalam bilik kat atas...dan tak sangka akan makan!

Malam memang aku x makan dah...tapi tadi leh pulak mak ngan adik2 dah makan tapi mangkuk yang isi nasi goreng tu dibiarkan je atas meja...Aku pon nak kemas la...nampak menarik jer nih...kuis2 sket amek telur jer...pastu ntah camana terus tersuap sesudu nasi goreng...cedapnyeee hehehe...pastu teringat..alamak 99htn! huhuhu...tapi dah telan nak wat camana...kalo puasa kita termakan tak ingat kita tengah puasa tak batalkan...tapi 99htn x leh ekkk??hehehe....so da alang2 termakan 1 sudu...aku suap lagi 4 sudu...so total 5 sudu huhuhuhu...masa makan nih dah teringat kena update kat blog...alaaa x best la aku dah kantoi huhuhu...

Tak sangka lak aku leh kantoi di hari yang ke 47 nih hehehe...Tapi papepon aku bangga ngan diri aku sebab sebelum ni aku memang rasa aku tak leh kalo tak makan nasi..tapi aku cuba dan bila join 99htn ni ternyata aku leh tak makan nasi..Harap pas 99htn aku dapat control pengambilan nasi aku...

Dan esok sampai Ahad aku ada program opis kat Melaka...confirm makan macam2...kang tak makan hilang lagi tenaga lak...tak nak sampai pening2 mcm semalam dah...Harap2 diet aku tak hanyut ketengah laut sangat...tepi2 laut sket tak pe...hehehehe...

3 comments:

Teika Kawashi said...

Salam...saya pernah berdiet begini dan pernah turun 10 kg dlm 2 bulan. Nekadnya saya masa tu..tapi ia sememangnya bukan mudah..perlukan azam yg kuat. Setiap hari saya mengira kalori..Saya mkn sayur, buah dan sekeping roti setiap hari. Kalau teringin nasi saya ambil pun dalam 2 atau 3 sudu. Saya x ambil air manis langsung. Good luck OK. Yg ptg kuatkan semangat. Hasilnya sgt memuaskan hati...kita jadi sgt berkeyakinan, bole pakai baju cantik2.

Mia-Ina said...

semoga adik kuat smgt selalu...mmg betul ckp teika...ia perlukan kekuatan krn kte selalu dihimpit dugaan kala menghadiri majlis & berjumpa sanak sedara...dll lg...semoga adik sukses ya

Ida chubby said...

Teika - 10 kg dlm 2 bulan? Waah habatnye...saya leh turun dalam 2kg saje dalam sebulan huhuhu...TQ Teika :)

Mia - TQ Mia...Perjuangan masih diteruskan, saya tau ia mengambil masa..semoga saya terus kuat!